Pielgrzymka DZIĘKCZYNNA

do Medjugorie

TOTUS-TUUS MARYJO

22 – 28.10.2019 r. / 7 dni /

Zapraszamy wszystkich, którzy chcą podziękować za swoje dzieci, rodziny oraz ofiarować Matce Bożej za wstawiennictwem św.Jana Pawła II

Dzień I /22.10.2019 r. – wtorek/: (wspomnienie św.Jana Pawła II)

Zbiórka w Krakowie o godz.6.00 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 6.30 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Kaplicy św.Faustyny w dolnej Bazylice Miłosierdzia Bożego. Pielgrzymkę rozpoczniemy pod patronatem św.Jana Pawła II , który będzie nas wspierał w czasie pielgrzymki. Następnie udamy się na nocleg do Domu Pielgrzyma w Novigradzie na Dobri na Chorwacji.

Dzień II /23.10.2019 r. – środa/:

Po śniadaniu wyruszymy do Tihaliny Sanktuarium Maryjnego gdzie zobaczymy przepiękną figurę Matki Bożej i będziemy mieć Mszę św. Po Mszy św. pojedziemy do Medjugorie. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień III - V /24 – 26.10.2019 r. – czwartek, piątek, sobota/:

Przez kolejne 3 dni trwając w dziękczynieniu i uwielbieniu będziemy brać udział w Międzynarodowej Mszy św. i różańcu w parafialnym Kościele św. Jakuba; w Adoracji, pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC , wejdziemy także na GÓRĘ OBJAWIEŃ - PODBRDO odmawiając wspólnie różaniec; w miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo oraz będziemy mieć wolny czas dla siebie na modlitwę i kontemplację.

Dzień VI /27.10.2019 r. – niedziela/

Po wieczornym programie modlitewnym i zapakowaniu bagaży wyruszymy w podróż powrotną do Polski – przejazd nocny.

Dzień VII /28.10.2019 r. – poniedziałek/

Zatrzymamy się w Starych Horach na Słowacji gdzie w Sanktuarium Maryjnym będziemy przeżywać Mszę św. na zakończenie pielgrzymki aby tam podziękować za wszystkie łaski oraz prosić o dalsze błogosławieństwo. Będzie możliwość przyjąć Szkaplerz Karmelitański. Powrót do Krakowa późnym wieczorem.

Autokar kl. turystycznej, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi w Domu Pielgrzyma i na kwaterze prywatnej, wyżywienie: śniadania, obiadokolacje. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana.

ważny dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, Bardzo prosimy o bardzo skromny stosowny ubiór pielgrzymkowy.

Tel. 538-194-694  lub

694-867-207

Mail: salkhoch@wp.pl

I wpłata – 200 zł

II wpłata – 200 zł + 130 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Dziękczynna”

Bank: BGŻ BNP Paribas S.A.