Pielgrzymka DZIĘKCZYNNA do Medjugorie

TOTUS-TUUS MARYJO

16 – 23.08.2020 r. / 8 dni /

Dzień I /16.08.2020 r. – niedziela/:

Zbiórka w Krakowie o godz.6.00 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 6.30 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Kaplicy św.Faustyny w dolnej Bazylice Miłosierdzia Bożego. Następnie udamy się na nocleg do Domu Pielgrzyma w Novigradzie na Dobri na Chorwacji.

Dzień II /17.08.2020 r. – poniedziałek/:

Po Mszy św. i śniadaniu wyruszymy do Medjugorie zatrzymując się na krótkie ochłodzenie nad Morzem. Wieczorem obiadokolacja i nocleg w Medjugorie.

Dzień III - VI /18 – 21.08.2020 r. – wtorek, środa, czwartek, piątek/:

Przez kolejne 4 dni trwając w dziękczynieniu i uwielbieniu będziemy brać udział w Międzynarodowej Mszy św. i różańcu w parafialnym Kościele św. Jakuba; w Adoracji, pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC , wejdziemy także na GÓRĘ OBJAWIEŃ - PODBRDO odmawiając wspólnie różaniec; w miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo oraz będziemy mieć wolny czas dla siebie na modlitwę i kontemplację.

Dzień VII /22.08.2020 r. – sobota/

Wczesnym rankiem pojedziemy do Tihaliny gdzie będziemy mieć Mszę św. a następnie jadąc na nocleg zatrzymamy się nad Morzem aby odpocząć na plaży. Nocleg i obiadokolacja w okolicy Zagrzebia.

Dzień VIII /23.08.2020 r. – niedziela/

Po Mszy św. i śniadaniu krótkie zwiedzanie Zagrzebia a następnie powrót do Krakowa późnym wieczorem.

Autokar, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi w Domu Pielgrzyma i na kwaterze prywatnej, wyżywienie: śniadania, obiadokolacje, przewodnik w Zagrzebiu. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana.

ważny dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, krem z filtrem, strój kąpielowy, obuwie do wody, ręcznik na plażę.

694-867-207

Mail: biuro@fundacja-roze-maryi.pl

I wpłata – 200 zł do 20 maja 2020 r.

II wpłata – 300 zł + 180 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Dziękczynna”:

Fundacja "Róże Maryi"

os.Tysiąclecia 84,