Medjugorie - Festiwal Młodych

30.07 – 07.08.2020 r. / 9 dni /

Dzień 1 – 30 lipca 2020 r. / czwartek/

Kraków - zbiórka o 06.00 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach . Msza św. rozpoczynającej naszą pielgrzymkę o godz. 6.30 w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w dolnej Kaplicy św.Faustyny na której będziemy prosić o błogosławieństwo i potrzebne łaski na czas pielgrzymowania. Przejazd na nocleg do Novigradu na Dobri na Chorwacji.

Dzień 2 – 31 lipca 2020 r. / piątek /

Po porannej Mszy św. i po śniadaniu wyruszymy nad Morze Adriatyckie gdzie zatrzymamy się na chwilę aby ochłodzić się w morskiej wodzie.. Po czym udamy się do Medjugorie. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień od 3 do 7 – (od 1 do 5 sierpnia 2020 r.) /od soboty – do środy/

Pobyt w Medjugorie. Całość programu przygotowana jest przez Ojców Franciszkanów posługujących w Medjugorie obejmuje – od godz.9.00 modlitwę poranną ,wykłady i świadectwa do godz.12,00 Przerwa każdego dnia w godz. od 12.00 –16.00. W kolejności wykłady i świadectwa .O godz.18.00 różaniec, godz.19.00 Msza św. Godz.22.00 Adoracja Najświętszego Sakramentu. Dnia 4.08 cały dzień poświęcony jest Wspólnocie CENACOLO i o godz.21.30 przewidziany jest spektakl w wykonaniu członków wspólnoty Cenacolo. 2 sierpnia - będziemy uczestniczyć w objawieniu dla Mirjany.

Dzień 8 – 6 sierpnia 2020 r. / czwartek/

Dnia 6.08 – zakończenie Festiwalu Młodych uroczystą Mszą Świętą na Górze Kriżevac o godz.5.00 rano. Następnie po śniadaniu około południa pojedziemy do Sanktuarium Maryjnego w Tihalinie, aby tam podziękować Maryi za wszystkie łaski. Po czym udamy się na nocleg w okolicy Zagrzebia.

Dzień 9 – 7 sierpnia 2020 r. / piątek/

Na ostatniej Mszy św. na tej pielgrzymce, która zostanie odprawiona w Sanktuarium Krwi Chrystusa w Ludbregu będziemy dziękować za wszystkie otrzymane łaski prosząc o dalsze Boże Błogosławieństwo, po czym udamy się już bezpośrednio w drogę powrotną do Krakowa. Przyjazd późnym wieczorem.

ŚWIADCZENIA:

Przejazd Autokarem, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela Noclegi w klasztorach i na kwaterze prywatnej ( pokoje 2,3,4 os.) ,Wyżywienie codziennie śniadanie i obiadokolacja. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie , Opieka pilota, Opieka Kapłana – codzienna Msza św. Zabieramy ze sobą m.in.; ważny paszport lub dowód osobisty ,radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, nakrycie głowy, latarkę, krzesełko, zdrowotną kartę EKUZ - wyrobienie jej w NFZ we własnym zakresie.

Prosimy o stosowny ubiór podczas Mszy św. oraz przebywania w świętych miejscach: nieprzezroczyste ubrania, spódnice i sukienki bez rozcięć, poniżej kolan, bluzki dłuższe zakrywające pośladki, bez dużych dekoltów oraz nie na szelkach i ramiączkach, spodnie długie, nieobcisłe.

CENA: 500 Zł + 195 euro

Przed wpłatą prosimy o zgłoszenie się i potwierdzenie wolnego miejsca oraz o podanie danych potrzebnych do ubezpieczenia: imię, nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, numer dowodu osobistego, telefon kontaktowy

Zapisy:

694-867-207

mail:  biuro@fundacja-zlote-roze.pl

I wpłata – 200 zł do 01 czerwca 2020 r.

II wpłata – 300 zł + 195 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Festiwal Młodych”:

Fundacja "Róże Maryi"

os.Tysiąclecia 84,