Pielgrzymki 2018

do grobu Sł.B.Wenantego Katarzyńca-

POLSKIEGO CHARBELA

15.06.2019 –sobota /jednodniowa/

JEŻELI MASZ PROBLEMY FINANSOWE – TU ZNAJDZIESZ POMOC!!!

Zbiórka na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie o godz. 6.00 przejazd do Kalwarii Pacławskiej.

Msza św. w Sanktuarium, poznanie historii Sanktuarium, Różaniec przed cudownym obrazem Matki Bożej Pacławskiej, Droga Krzyżowa w plenerze (ok. 2 godz.), obiad, czas wolny, modlitwa przy grobie Sł.Bożego o Wenantego Katarzyńca, podziwianie pięknego krajobrazu Podkarpacia z wieży widokowej, zatrzymanie się przy cudownym źródełku, czas wolny, powrót do Krakowa w godzinach wieczornych.

Kiedy św. Maksymilian Maria Kolbe tworzył „Rycerza Niepokalanej” znalazł się w poważnych kłopotach finansowych. Wyczerpał wszelkie możliwości zdobycia koniecznych funduszy. Wpadł na pomysł, by zwrócić się do swego niedawno zmarłego przyjaciela – o. Wenantego. Ten jeszcze za życia obiecał mu pomóc i spełnił swoją obietnicę już po śmierci. Wstawiennictwo o. Wenantego Katarzyńca okazuje się wciąż skuteczne, jeśli tylko w podejmowanych działaniach szuka się chwały Boga.

Kiedy masz trudności finansowe, problemy prawne lub biznesowe, szukasz pracy, szukasz dobrej żony czy męża, masz dolegliwości zdrowotne zwróć się do o.Wenantego a na pewno Ci pomoże.

W Sanktuarium znajduje się cudowny Obraz Matki Bożej. W 1685 r. zanotowano pierwszy cud przez wstawiennictwo Matki Bożej - uratowanie kościoła od pożaru. W XVIII w. kult Matki Bożej Kalwaryjskiej zaczął się rozwijać, zanotowano w księgach ponad 50 cudów. 15 sierpnia 1882 r. odbyła się koronacja łaskami słynącego obrazu Matki Bożej Kalwaryjskiej koronami papieskimi. W tym roku obchodzono 351-lecie założenia Kalwarii Pacławskiej.

Cena:

Kraków – 130 zł

Tarnów – 120 zł

Świadczenia:

Przejazd autokarem, ubezpieczenie, opieka Kapłana i pilota, obiad (zupa i drugie danie)

Zapisy:

Tel.538-194-694

mail: salkhoch@wp.pl

Przed wpłatą prosimy o zgłoszenie się i potwierdzenie wolnego miejsca oraz podanie danych: Imię, Nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, telefon kontaktowy.

Wpłata – 50 zł do 15 maja 2019 r.

Pozostałą kwotę zabieramy ze sobą we własnym zakresie.

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem „ Kalwaria”:

Bank: BGŻ Numer Konta: 77 2030 0045 1110 0000 0409 1440