Pielgrzymki 2018

26.05.2018 –sobota /jednodniowa/

DZIEŃ MATKI- PIELGRZYMKA - NASZ PREZENT DLA MARYI

- LUDŻMIERZ – spotkanie z Matką Bożą – Gaździną Podhala – odmówienie różańca

- LITMANOWA – Litmanova święte miejsce dla Słowackich chrześcijan, w którym dwójce dzieci objawiła się w sierpniu 1990 roku Matka Boża. Do 1995 roku, kiedy po raz ostatni nastąpiło objawienie Matka Boża pojawiała się regularnie w pierwsze niedziele miesiąca [po pierwszym piątku]. Objawienia miały miejsce na polanie góry Zvir. W miejscu objawienia znajduje się źródełko z cudowną wodą. W oficjalnym komunikacie władz kościelnych z 1995 roku ogłoszono, że góra Zvir jest miejscem modlitwy i zaczęto wznosić kaplicę poświęconą Niepokalanemu Poczęciu Marii Panny. 7.08.2008 r. Kaplica wraz z całą polaną i źródłem została ogłoszona Sanktuarium Maryjnym Archieparchii Preszowskiej, a 8.08.2010 r. ogłoszono dekret o ustanowieniu więzi pokrewieństwa duchowego mariańskiego miejsca pielgrzymkowego na Górze Zvir z papieską Bazyliką Santa Maria Maggiore w Rzymie. Został udzielony przywilej odpustów zupełnych takich samych jakie ma Bazylika Santa Maria Maggiore.

Drogą Krzyżową dojdziemy do Kapliczki. Msza św. przy Ołtarzu Polowym. Później będzie można zaczerpnąć oraz napić się pobłogosławionej przez Maryję wody ze źródełka a także odpocząć chwilę w tym pięknym miejscu. W drodze powrotnej zatrzymamy się w Restauracji. Dla chętnych możliwość degustacji regionalnych dań obiadowych.

Przejazd autokaru– możliwość wsiadania na trasie przejazdu autokaru:

Tarnów – godz.4.30, Brzesko, Bochnia, Kraków: godz. 6.00 – w Nowej Hucie, Zakopianka, Nowy Targ.

Powrót w godzinach wieczornych.

Cena:

Tarnów – 80 zł

Kraków – 70 zł

Nowy Targ – 60 zł

Świadczenia:

Przejazd autokarem, ubezpieczenie, opieka Kapłana i pilota. Wyżywienie we własnym zakresie (W drodze powrotnej zatrzymamy się w bardzo dobrym Zajeździe w którym mamy możliwość zjedzenia obiadu. Potrawy regionalne. Dla chętnych.)

Zapisy: Tel.538-194-694

mail: salkhoch@wp.pl