Lourdes, Limpias, Santiago de Compostela

/autokarowo – samolotowa/

09 – 18.10.2020 r. / 10 dni /

Dzień 1 – 09 października  2020 r. / piątek/

Zbiórka- Kraków - godz. 6.00 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 6.30 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Kaplicy św.Faustyny w dolnej Bazylice Miłosierdzia Bożego. Następnie pojedziemy na nocleg w okolicach Tarvisio we Włoszech.

Dzień 2 – 10 października  2020 r. / sobota/

Po śniadaniu pojedziemy do Montichiari – Maryi - Róży Mistycznej /Rosa Mystica/, gdzie zapoznamy się z objawieniami jakie miała Pierrina Gilli. Biskup Brescii, ks. Giulio Sanguinetti 15 sierpnia 2000 roku uznał kult Matki Bożej w Montichiari. W tym miejscu odprawimy drogę krzyżową w intencji kapłanów oraz przeżyjemy Mszę św. Przejazd na nocleg w okolicy Turynu.

Dzień 3 – 11 października  2020 r. / niedziela/

Po śniadaniu przejedziemy do Ars-sur-Formans z św.Janem Vianneyem proboszczem, patronem Roku Kapłańskiego 2010. Poznamy miejsca w których św. Vianney pełnił swoją posługę kapłańską. W Bazylice przy grobie św. Jana Vianneya Msza św. a później obiad. Następnie udamy się do Lourdes. Nocleg w Lourdes.

Dzień 4 – 12 października  2020 r. /poniedziałek/

Całodzienny pobyt w Lourdes. Poznanie miejsc związanych z objawieniami. Droga Krzyżowa. Dla chętnych kąpiel w basenie wody źródlanej. Lourdes ożywia ciało i duszę. To jest największą tajemnicą tego miejsca. Udział w programie wieczornym: Adoracja, procesja z lampionami. Nocleg w Lourdes.

Dzień 5 – 13 października  2020 r. / wtorek/

Dalszy całodzienny pobyt w Lourdes. Nocleg w Lourdes.

Dzień 6 – 14 października 2020 r. / środa/

Po śniadaniu wyjazd do Limpias w północnej Hiszpanii. W Kościele z XVI w znajduje się w głównym ołtarzu Cudowny Krucyfiks „Jezus w Agonii”. Od 1919 r. wiele osób otrzymuje łaskę spostrzegania, zachowania się Pana Jezusa tak, jakby był żywy i naprawdę umierał na krzyżu, poruszał oczami lub ustami, zmieniał wyraz Oblicza i barwy Twarzy, ciało pokrywało się śmiertelnym potem, a krew spływała z Jego ran i spod Korony Cierniowej. Kult oficjalnie zatwierdzony przez Biskupów Hiszpańskich. Odprawiona zostanie Msza św. na której będziemy wynagradzać za wszystkie rany zadane Panu Jezusowi. Czas na indywidualną modlitwę. Nocleg w okolicy Limpias.

Dzień 7– 15 października 2020 r. / czwartek/

Po śniadaniu przejazd do Santiago de Compostela. Nawiedzimy Sanktuarium św.Jakuba Starszego w Santiago de Compostela. Zwiedzanie miasta. Nocleg w Santiago de Compostela.

Dzień 8 – 16 października 2020 r. / piątek/

Dalszy pobyt w Santiago de Compostela i nawiedzenie Sanktuarium św.Jakuba, a także przejazd na Przylądek Finisterre czyli jak się przyjęło uważać na koniec świata w Hiszpanii. Nocleg w Santiago

Dzień 9 – 17 października 2020 r. / sobota/

Po śniadaniu powrót i nocleg w Lourdes . W drodze powrotnej zatrzymamy się na chwilę na spacer nad Oceanem.

Dzień 10 – 18 października 2020 r. / niedziela/

Msza św. o 6.00 godz. w Lourdes, śniadanie a następnie przejazd na Lotnisko w Lourdes i o godz. 9.45 wylot do Krakowa. Przylot do Krakowa o godz. 12.20

ŚWIADCZENIA:

Autokar , Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków w TU Generali, ( Osoby które mają przewlekłe choroby powinny doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela.) Noclegi ( pokoje 2,3,4 os.) ,Wyżywienie codziennie śniadanie i obiadokolacja. W pierwszy dzień wyżywienie we własnym zakresie, przewodnicy miejscowi, bilety wstępu, opieka pilota, Opieka Kapłana – codzienna Msza św.,

ważny paszport lub dowód osobisty, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, nakrycie głowy, zdrowotną kartę EKUZ - wyrobienie jej w NFZ we własnym zakresie.

Prosimy o stosowny ubiór podczas Mszy św. oraz przebywania w świętych miejscach: nieprzezroczyste ubrania, spódnice i sukienki bez rozcięć, poniżej kolan, bluzki dłuższe zakrywające pośladki, bez dużych dekoltów oraz nie na szelkach i ramiączkach, spodnie długie, nieobcisłe.

Cena:

1300 zł + 370 euro

Cena złotówkowa obowiązuje do 15 stycznia po tym terminie może wzrosnąć ze względu na zmieniającą się cenę biletu lotniczego. Prosimy o jak najszybsze zgłaszanie się.

tel. 538-194-694

694-867-207

mail: biuro@fundacja-roze-maryi.pl

Termin wpłat:

Przed wpłatą prosimy o zgłoszenie się i potwierdzenie wolnego miejsca oraz podanie danych: Imię, Nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, numer dokumentu i data ważności, telefon kontaktowy

I zaliczka - 500 zł - do 15 stycznia 2020 r.

II zaliczka – 300 zł do 15 marca 2020 r.

II wpłata – 500 zł i 370 euro – zabieramy ze własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Lourdes”:

Fundacja "Róże Maryi"

os.Tysiąclecia 84,