Pielgrzymki 2018

OFIAROWANIE PAŃSKIE (Matki Bożej Gromnicznej)

30.01 – 03.02.2019 r. / 5 dni /

Dzień I /30.01.2019 r. – środa/:

Zbiórka w Krakowie o godz.9.30 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 10.00 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Bazylice Miłosierdzia Bożego ( Kaplica będzie podana bliżej wyjazdu). Nocny przejazd do Medjugorie.

Dzień II /31.01.2019 r. – czwartek/:

Rano zatrzymamy się w Tihalinie, aby przeżyć Mszę św. Po przyjeździe do Medjugorie chwila odpoczynku a następnie pójdziemy przywitać się z Matką Bożą na Górze Objawień – Podbrdo. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień III /01.02.2019 r. – piątek/:

Po śniadaniu pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC . W miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo.

Dzień IV /02.02.2019 r. – sobota/- OFIAROWANIE PAŃSKIE

(MATKI BOŻEJ GROMNICZNEJ, DZIEŃ ŻYCIA KONSEKROWANEGO)

Śniadanie, będziemy uczestniczyć w comiesięcznym objawieniu Matki Bożej Mirjanie. Po wieczornej Adoracji Najświętszego Sakramentu będziemy wracać nocnym przejazdem do Krakowa

Dzień V /03.02.2019 r. – niedziela/

Po drodze zatrzymamy się na Słowacji aby odprawić Mszę św. Wieczorem przyjazd do Krakowa.

Autokar, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi na kwaterze prywatnej, wyżywienie: 2 x śniadanie, 3 x obiadokolacje. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana. W Mejdugorie możliwość włączenia ogrzewania w pokoju za dodatkową opłatą 2 euro za dzień od osoby. (Będziemy mieć 2 noclegi).

ważny dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, ciepłe ubrania, śpiwór lub kocyk do autokaru na nocny przejazd.

Dla osób w bardzo trudnej sytuacji finansowej w indywidualnych przypadkach będziemy starali się pomóc i szukać sponsorów

Mail: salkhoch@wp.pl

I wpłata – 200 zł do 15 grudnia 2018 r.

II wpłata – 200 zł + 70 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Luty”:

Bank: BGŻ