Pielgrzymki 2018

Rozpoczęcie Majówki z Królową Pokoju

Comiesięczne objawienie Matki Bożej Mirjanie

27.04 – 04.05.2019 r. / 8 dni /

Dzień I /27.04.2019 r. – sobota/:

Zbiórka w Krakowie o godz.5.30 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, i pojedziemy do do Zakopanego na Krzeptówki gdzie ok. 8.30 Mszą św. rozpoczniemy naszą pielgrzymkę. Dalej udamy się na nocleg do Domu Pielgrzyma w Zagrzebiu na Chorwacji.

Dzień II /28.04.2019 r. – niedziela – ŚWIĘTO MIŁOSIERDZIA BOŻEGO/:

Po porannej Mszy św. i śniadaniu wyruszymy do Medjugorie. Po drodze zatrzymamy się aby o 15 godz uroczyście odprawić GODZINĘ MIŁOSIERDZIA BOŻEGO, pojedziemy również na krótki odpoczynek nad Morzem na Makarskiej Rivierze, aby ujrzeć piękno morza o tej porze roku. ( ze względu na zimną wodę kąpiel będzie raczej niemożliwa). Obiadokolacja i nocleg w Medjugorie.

Dzień III - VI /29.04 – 02.05.2019 r. – poniedziałek, wtorek, środa, czwartek/:

Przez kolejne 4 dni będziemy brać udział w Międzynarodowej Mszy św. i różańcu w parafialnym Kościele św. Jakuba; w Adoracji, pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC , wejdziemy także na GÓRĘ OBJAWIEŃ - PODBRDO odmawiając wspólnie różaniec; w miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo oraz będziemy mieć wolny czas dla siebie na modlitwę i kontemplację. W czwartek 02 maja będziemy uczestniczyć w comiesięcznym objawieniu Matki Bożej Mirjanie. Będzie również czas na indywidualną modlitwę i skupienie.

Dzień VII /03.05.2019 r. – piątek/

Wczesnym rano pojedziemy do Tihaliny /Sanktuarium Maryjne/, gdzie będziemy mieć Mszę św. a następnie udamy się do Plitwic – gdzie zwiedzimy jedną z największych atrakcji turystycznych Chorwacji – Park Narodowy Jezior Plitwickich (16 jezior połączonych strumieniami z 92 wodospadami o łącznej długości 8 km, wpisane na listę UNESCO). Pójdziemy szlakiem gdzie część przejdziemy pieszo, część przepłyniemy statkiem, a część podjedziemy „kolejką” ( dla chętnych). Po tych pięknych przeżyciach udamy się na nocleg do Novigradu na Dobri na Chorwacji. Dzień

VIII /04.05.2019 r. – sobota/

Na ostatniej Mszy św. na tej pielgrzymce, która zostanie odprawiona w pięknym zabytkowym kościółku będziemy dziękować za wszystkie otrzymane łaski prosząc o dalsze Boże Błogosławieństwo, po czym udamy się do Sanktuarium Krwi Chrystusa w Ludbregu, a następniej bezpośrednio w drogę powrotną do Krakowa. Przyjazd późnym wieczorem.

Autokar kl. turystycznej, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi w Domu Pielgrzyma i na kwaterze prywatnej, wyżywienie: śniadania, obiadokolacje. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana, bilety do Parku Jezior Plitwickich – dodatkowo płatne.

ważny dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie.

Dla chętnych wejście do Parku Jezior Plitwickich dodatkowo 20 euro.

Przed wpłatą prosimy o zgłoszenie się i potwierdzenie wolnego miejsca oraz o podanie danych potrzebnych do ubezpieczenia: imię, nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, numer dowodu osobistego, telefon kontaktowy

Mail: salkhoch@wp.pl

I wpłata – 220 zł do 01 marca 2019 r.

II wpłata – 250 zł + 170 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Majówka”:

Bank: BGŻ Paribas