Rozpoczęcie Majówki z Królową Pokoju

Comiesięczne objawienie Matki Bożej Mirjanie

25.04 – 03.05.2020 r. / 9 dni /

Dzień I /25.04.2020 r. – sobota/:

Zbiórka w Krakowie o godz.6.00 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 6.30 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Kaplicy św.Faustyny w dolnej Bazylice Miłosierdzia Bożego. Następnie udamy się na nocleg do Domu Pielgrzyma w Novigrad na Dobrej na Chorwacji.

Dzień II /26.04.2020 r. – niedziela/:

Po porannej Mszy św. i śniadaniu wyruszymy podziwiać bajkowe widoki w Parku Narodowym Krka, położonym w środkowej Dalmacji, niedaleko miasta Szybenik. W parku będziemy spacerować przepięknymi alejkami, popłyniemy statkiem. W parku wydzielono też przestrzeń do kąpieli dla turystów w pobliżu największego wodospadu, dlatego będziemy mogli również ochłodzić stopy w krystalicznie czystej wodzie. Zobaczymy Skradinski Buk który jest największym wodospadem na Krka, na długości 800 m liczy 17 kaskad, o łącznej wysokości 45,7 m, szerokość kaskad od 200 do 400 m. Do Medjugorie przyjedziemy wieczorem na obiadokolacje i nocleg.

Dzień III - VII /27.04 – 01.05.2020 r. – poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, piątek/:

Przez kolejne 4 dni będziemy brać udział w Międzynarodowej Mszy św. i różańcu w parafialnym Kościele św. Jakuba; w Adoracji, pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC , wejdziemy także na GÓRĘ OBJAWIEŃ - PODBRDO odmawiając wspólnie różaniec; w miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo oraz będziemy mieć wolny czas dla siebie na modlitwę i kontemplację.

Dzień VIII /02.05.2020 r. – sobota/

Rano będziemy uczestniczyć w comiesięcznym objawieniu Matki Bożej Mirjanie a około południa pojedziemy do Tihaliny /Sanktuarium Maryjne/, gdzie będziemy mieć Mszę św., po czym udamy się na nocleg do Zagrzebia na Chorwacji.

Dzień IX /03.05.2020 r. – niedziela/

Ostatnia Msza św. na tej pielgrzymce – dziękczynna, po czym udamy się do Sanktuarium Krwi Chrystusa w Ludbregu, a następniej bezpośrednio w drogę powrotną do Krakowa. Przyjazd późnym wieczorem.

Autokar kl. turystycznej, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi w Domu Pielgrzyma i na kwaterze prywatnej, wyżywienie: śniadania, obiadokolacje. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana, bilety do Parku Krka– dodatkowo płatne.

ważny dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie. Bardzo prosimy o bardzo skromny stosowny ubiór pielgrzymkowy.

CENA:

500 zł + 185 euro

Dla chętnych wejście do Parku Krka dodatkowo 20 euro – proszę zgłosić przy zapisie.

Tel. Ewa - 538-194-694

Cecylia - 694-867-207

mail: biuro@fundacja-roze-maryi.pl

Terminy wpłat: Przed wpłatą prosimy o zgłoszenie się i potwierdzenie wolnego miejsca oraz podanie danych: Imię, Nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, numer dokumentu i data ważności, telefon kontaktowy.

I wpłata – 200 zł do 01 lutego 2020 r.

II wpłata – 300 zł + 185 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Majówka”:

Fundacja "Róże Maryi" os.Tysiąclecia 84, 31-610 Kraków

Bank: BNP Paribas