Coroczne objawienie Matki Bożej Mirjanie

14 – 20.03.2019 r. / 7 dni /

Dzień I /14.03.2019 r. – czwartek/:

Zbiórka w Krakowie o godz.6.00 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 6.30 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Kaplicy św.Faustyny w dolnej Bazylice Miłosierdzia Bożego. Następnie udamy się na nocleg do Domu Pielgrzyma w Novigrad na Dobrej na Chorwacji.

Dzień II /15.03.2019 r. – piątek/:

Po porannej Mszy św. w pięknym zabytkowym kościele i po śniadaniu wyruszymy do Medjugorie. Jeżeli nie będzie przeszkód na drodze to przyjedziemy na wieczorną Adorację Krzyża w Medjugorie. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień III - V /16 – 18.03.2019 r. – sobota, niedziela, poniedziałek/:

Przez kolejne 3 dni będziemy brać udział w Międzynarodowej Mszy św. i różańcu w parafialnym Kościele św. Jakuba; w Adoracji, pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC , wejdziemy także na GÓRĘ OBJAWIEŃ - PODBRDO odmawiając wspólnie różaniec; w miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo oraz będziemy mieć wolny czas dla siebie na modlitwę i kontemplację. W poniedziałek 18 marca będziemy uczestniczyć w corocznym objawieniu Matki Bożej Mirjanie. Matka Boża powiedziała Mirjanie na zakończenie objawień: „Powiedziała mi, że jest to nasza ostatnia codzienna rozmowa, ale zostawia mi jeden dar, tj. dopóki żyję będę Ją widzieć w swoje urodziny.”

Dzień VI /19.03.2019 r. – wtorek/

Śniadanie, około południa pojedziemy do Tihaliny /Sanktuarium Maryjne/, gdzie będziemy mieć Mszę św. a następnie udamy się na nocleg do Zagrzebia.

Dzień VII /20.03.2019 r. – środa/

Po Mszy św. i śniadaniu udamy się do Ludbregu do Sanktuarium Krwi Chrystusa, aby tam podziękować za wszystkie łaski oraz prosić o dalsze błogosławieństwo. Powrót do Krakowa późnym wieczorem.

Autokar kl. turystycznej, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi w Domu Pielgrzyma i na kwaterze prywatnej, wyżywienie: śniadania, obiadokolacje. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana.

W Mejdugorie możliwość włączenia ogrzewania w pokoju za dodatkową opłatą 2 euro za dzień od osoby. (Będziemy mieć 4 noclegi).

ważny dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, ciepłe ubrania, małe krzesełko można zabrać.

Bardzo prosimy o bardzo skromny stosowny ubiór pielgrzymkowy. Organizator zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian w programie w przypadku zaistnienia sytuacji od organizatora niezależnych.

Dla osób w bardzo trudnej sytuacji finansowej w indywidualnych przypadkach będziemy starali się pomóc i szukać sponsorów

Mail: salkhoch@wp.pl

I wpłata – 200 zł do 15 stycznia 2019 r.

II wpłata – 200 zł + 140 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Marzec”:

Bank: BGŻ Numer

Konta: 77 2030 0045 1110 0000 0409 1440