Kraków, 25.07.2017 r

SZANOWNI PAŃSTWO,

W imieniu Fundacji „Złota Róża” zwracam się z uprzejmą prośbą o otwarcie Waszych serc na potrzeby niepełnosprawnych wychowanków Domu Pomocy Społecznej dla Dzieci w Ludwikowicach. Ośmielam się prosić o wsparcie finansowe w celu zorganizowania dla nich wyjazdu do Ziemi Świętej. Jeżeli ktoś z Państwa zapragnie pomóc i sfinansować wyjazd dla jednego wychowanka, to koszt takiego wyjazdu wynosi 3 000 zł. W wyjeździe będzie uczestniczyć 8 dzieci oraz 8 opiekunów , ponieważ każde dziecko ze względu na stopień niepełnosprawności musi mieć opiekuna. Do zrealizowania wyjazdu będzie nam potrzebna kwota 40 000 zł. Data wyjazdu to 22 – 30.08.2017 r. Wyjazd mamy za niecały miesiąc dlatego mamy bardzo mało czasu na zebranie potrzebnej kwoty. Z tego względu każda kwota jest dla nas niezmiernie ważna. W zamian oferujemy modlitwę dzieci oraz ich wdzięczność .

Jeżeli chcecie Państwo, aby ich serca napełniły się radością a na twarzach pojawił się uśmiech to bardzo prosimy o pomoc.

Z góry dziękuję

Z poważaniem,

Prezes Fundacji „Złota Róża”

Ewa Salkhoch

Wpłaty można dokonywać na konto Fundacji „Złota Róża”

Fundacja "Złota Róża"

os.Tysiąclecia 84

Bank: BGŻ

13.07.2017 r.

ZAWIADOMIENIE!

6 lipca 2017 r. otrzymaliśmy pismo z Kurii Toruńskiej z informacją, że ks. Andrzej Srebrzyński został przeniesiony do stanu świeckiego. Ponieważ p.Andrzej Srebrzyński nie jest już Księdzem i nie może sprawować żadnych Mszy św. ani innej posługi kapłańskiej dlatego prosimy o nie przesyłanie żadnych intencji na Mszę św. jak też ofiar p.Srebrzyńskiemu.

23.06.2017 r.

Jeżeli chcesz aby w Twoich intencjach modliło się ok. 18 Kapłanów oraz 12 osób świeckich w Medjugorie to zapraszamy do " Duchowego Autokaru".

Jak wiecie już po raz dziewiąty organizujemy bezpłatny wyjazd Kapłanów na XXII Międzynarodowe Rekolekcje Kapłańskie do Medjugorie. W tym roku koszt wyjazdu kapłanów tak jak w ubiegłym roku pokrywamy z dowolnych ofiar składanych na ten wyjazd kierując się bezinteresowną miłością pomocy kapłanom. Mamy już zgłoszonych około 18 Kapłanów na wyjazd oraz 12 osób świeckich / jako pomoc dla Kapłanów w czasie pielgrzymki/. Tak jak w ubiegłym roku organizujemy dodatkowy autokar tzw. „DUCHOWY AUTOKAR” Jest to autokar gdzie w sposób duchowy /czyli łącząc się duchowo w modlitwie/ można z nami uczestniczyć w pielgrzymce. Jest to skierowane szczególnie do osób chorych oraz osób, które z różnych względów nie mogą z nami pojechać fizycznie. Każdy kto będzie chciał w ten sposób uczestniczyć w pielgrzymce otrzyma imienny bilet w „DUCHOWYM AUTOKARZE” oraz dokładny program pielgrzymki, aby móc codziennie łączyć się z nami duchowo. Wszystkie osoby z „DUCHOWEGO AUTOKARU” mają zapewniony udział we wszystkich modlitwach prowadzonych na pielgrzymce przez wszystkie osoby wyjeżdżające na pielgrzymkę między innymi codzienny brewiarz, przy modlitwie „Anioł Pański”, na odprawianych drogach krzyżowych oraz przy modlitwie różańcowej a także w modlitwie wiernych na Mszach Św. oraz oddzielnej Mszy św. ofiarowanej za wszystkie osoby z „Duchowego Autokaru”.

Jakie warunki należy spełnić aby otrzymać bilet na „DUCHOWY AUTOKAR”?

Należy wybrać jeden z trzech punktów:

1. Objąć modlitwą różańcową wszystkich kapłanów w czasie trwania pielgrzymki czyli w terminie od 1 do 12 lipca 2017, /można również ofiarować swoje cierpienie lub jakieś wyrzeczenie/

2. złożyć dowolną jałmużnę na pokrycie kosztów wyjazdu kapłanów /tylko daną z serca/

3. objąć modlitwą kapłanów wyjeżdżających oraz złożyć jałmużnę na pokrycie kosztów wyjazdu kapłanów.

Aby zgłosić swój „duchowy” udział w pielgrzymce bardzo prosimy o kontakt telefoniczny:

Ewa - tel. 538-194-694,

Grażyna - tel. 723-51-57-57

lub drogą mailową - mail: salkhoch@wp.pl

Ofiary można wpłacać na konto Fundacji "Złota Róża": Bank: BGŻ Numer Konta: 77 2030 0045 1110 0000 0409 1440 z dopiskiem: "dar dla Fundacji"

Zapraszamy do regularnej pomocy w formie stałego zlecenia w niewielkich kwotach (w zależności od możliwości finansowych). Może to być 10 zł lub 20 zł ale w miarę możliwości stałych wpłat. Bardzo ułatwi nam to organizację wyjazdów, a dla Was Kochani na pewno nie będzie to dużym obciążeniem. Ważne jest aby wszystko co będzie ofiarowane było tylko z serca. Wtedy będzie przynosić łaski.

Pamiętajmy co mówi Pismo Święte dotyczącą jałmużny na podstawie słów z księgi Tobiasza (4, 7-11): „Dawaj jałmużnę z majętności swojej i niech oko twoje nie będzie skąpe w czynieniu jałmużny! Będziesz miał mało - daj mniej, ale nie wzbraniaj się dawać jałmużny nawet z niewielkiej własności! Tak zaskarbisz sobie wielkie dobra na dzień potrzebny, ponieważ jałmużna wybawia od śmierci i nie pozwala wejść do ciemności. Jałmużna bowiem jest wspaniałym darem dla tych, którzy ją dają przed obliczem Najwyższego”.

Więc pamiętajmy: „Jałmużna uwalnia od śmierci, ona oczyszcza z każdego grzechu. Ci, którzy dają jałmużnę, nasyceni będą życiem.”

Bóg zapłać za wszelką pomoc!

Niech Bóg zleje na Was całą obfitość Łask, tak byście mając wszystkiego i zawsze pod dostatkiem, bogaci byli we wszystkie dobre uczynki. Amen (2 Kor 9,8)

=============================================================================================================

22.05.2016 r.

Dni skupienia Kapłanów w Rwandzie, Ziemia Święta dla Kleryków.

W tym roku po raz pierwszy organizujemy wyjazd na pielgrzymkę dla Kapłanów na Dnia Skupienia do Matki Bożej w Kibeho w Rwandzie.

Po raz pierwszy również chcemy pomóc wyjechać 6 Klerykom do Ziemi Świętej na jeden miesiąc w ramach praktyki aby jak najlepiej mogli przygotować się do posługi kapłańskiej.

Bardzo prosimy obejmijcie modlitwą te zadania które chcemy wypełnić.