POKUTNA

“Pokrop mnie hizopem, a stanę się czysty, obmyj mnie, a nad śnieg wybieleję” (Ps 51,9)

27.02 – 03.03.2020 r. / 6 dni /

W czasie pielgrzymki będziemy wynagradzać i przepraszać za grzechy oraz prosić o miłosierdzie i przebaczenie w ten sposób rozpoczynając okres Wielkiego Postu.

Dzień I /27.02.2020 r. – czwartek/:

Możliwość przejazdu z Tarnowa. W Krakowie zbiórka o godz.5.50 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, a o 06.30 godz. odbędzie się Msza św. rozpoczynająca naszą pielgrzymkę w Kaplicy św.Faustyny . Przejazd na nocleg na Chorwacji.

Dzień II /28.02.2020 r. – piątek/:

Po Mszy św i śniadaniu postnym pojedziemy do Tihaliny. Następnie przejazd do Medjugorie. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień III /29.02 – 01.03.2020 r. – sobota, niedziela/:

Przez kolejne 2 dni będziemy brać udział w Międzynarodowej Mszy św. i różańcu w parafialnym Kościele św. Jakuba; w Adoracji, pójdziemy Drogą Krzyżową na GÓRĘ KRIŻEVAC , wejdziemy także na GÓRĘ OBJAWIEŃ - PODBRDO odmawiając wspólnie różaniec; w miarę możliwości spotkamy się w OAZIE CENACOLO z chłopcami wychodzącymi z narkomani, którzy przekażą swoje świadectwo.

Dzień V /02.03.2020 r. – poniedziałek/

Śniadanie, będziemy uczestniczyć w comiesięcznym objawieniu Matki Bożej Mirjanie. Po wieczornym programie modlitewnym będziemy wracać nocnym przejazdem do Krakowa

Dzień VI /03.03.2020 r. – wtorek/

Po drodze zatrzymamy się w Ludbregu – Sanktuarium Krwi Chrystusa – Msza św. Wieczorem przyjazd ok. 20 godz. do Krakowa. Możliwość przejazdu do Tarnowa naszym autokarem.

Autokar, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi w Domu Pielgrzyma i na kwaterze prywatnej, wyżywienie: śniadanie, obiadokolacje. W pierwszy i ostatni dzień wyżywienie we własnym zakresie, opieka pilota, opieka Kapłana.

ważny , niezniszczony dowód osobisty lub paszport, radio ze słuchawkami w celu odbioru tłumaczenia Mszy św. na język polski, latarkę, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie, ciepłe ubrania, śpiwór lub kocyk do autokaru na nocny przejazd.

Zapisy:

Tel. Ewa- 538-194-694

Cecylia - 694-867-207

Mail: biuro@fundacja-roze-maryi.pl

I wpłata – 210 zł do 01 stycznia 2020 r.

II wpłata – 200 zł + 110 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Pokutna”:

Fundacja "Róże Maryi" os.Tysiąclecia 84, 31-610 Kraków

Bank: BNP Paribas Numer Konta: 77 2030 0045 1110 0000 0409 1440