WILNO

24 – 28.08.2020 r. / 5 dni /

PROGRAM:

Dzień I /24.08.2020 r. – poniedziałek/:

W Krakowie zbiórka o godz.5.50 na parkingu autokarowym przy Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Łagiewnikach, przejazd do Gietrzwałdu. Po drodze zatrzymamy się w Sanktuarium Matki Bożej Ostrobramskiej w Skarżysku Kamiennej(w 2014 r. podniesione do rangi Bazyliki Mniejszej) gdzie odbędzie się Msza św. Obiadokolacja i nocleg w Gietrzwałdzie .

Dzień II /25.08.2020 r. – wtorek/:

Po Mszy św i śniadaniu poznanie historii objawień, modlitwa a następnie przejazd do Wilna. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień III /26.08.2020 - środa/:

Po śniadaniu zwiedzanie Wilna: -Spacer po starowce z przewodnikiem /od Ostrej Bramy do Katedry pod wezwaniem św. Stanisława i św. Wladyslawa/, Domek św. Siostry Faustyny oraz Klasztor zgr. Sióstr Jezusa Miłosiernego, w którym był malowany Obraz Jezusa Miłosiernego, Cmentarz na Rossie, gdzie spoczywa Matka i Serce Syna Marszalka J.Pilsudskiego, Kościół pwzw.św. Piotra i Pawła unikalne wnętrze barokowe, Uniwersytet, Muzeum A. Mickiewicza mieszkanko,w którym redagowal ,,Grażynę”. Nocleg i obiadokolacja w Wilnie

Dzień IV /27.08.2020 r. – czwartek/

Śniadanie, przejazd do Trok. Nawiedzenie kościoła, w którym się znajduje cudowny Obraz Matki Bożej Trockiej i obejdziemy zamek-rezydencje ksiecia Witolda. Czas wolny na zakupy. Degustacja KIBINOW /Danie karaimskie/. Przejazd na obiadokolację i nocleg do Sokółki.

Dzień V /28.08.2020 r. – piątek/

Śniadanie, msza św. w Kościele gdzie nastąpił cud eucharystyczny. W drodze powrotnej zatrzymamy się w Kościele Miłosierdzia Bożego w Białymstoku przy relikwiach bł.ks.Michała Sopoćko. Obiad i powrót do Krakowa.

Autokar, Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. Osoby które mają przewlekłe choroby muszą doubezpieczyć się indywidualnie lub za dodatkową opłatą u naszego ubezpieczyciela , noclegi: jeden w Gietrzwałdzie, dwa w Wilnie, jeden w Sokółce, wyżywienie: 4 śniadania, 5 obiadokolacji. Opieka pilota i Kapłana.

ważny , niezniszczony dowód osobisty lub paszport, lekarstwa - które przyjmujemy, wygodne obuwie,

Zapisy:

Tel. Ewa- 538-194-694

Cecylia - 694-867-207

Mail: biuro@fundacja-roze-maryi.pl

Przed wpłatą prosimy o zgłoszenie się i potwierdzenie wolnego miejsca oraz podanie danych: Imię, Nazwisko, adres zameldowania, numer pesel, numer dokumentu, telefon kontaktowy.

I wpłata – 250 zł do 20 lipca 2020 r.

II wpłata – 300 zł + 100 euro – zabieramy we własnym zakresie

Wpłaty prosimy dokonywać na konto Fundacji z dopiskiem "Wilno”:

Fundacja "Róże Maryi" os.Tysiąclecia 84, 31-610 Kraków

Bank: BNP Paribas Numer Konta: 77 2030 0045 1110 0000 0409 1440